top of page
Sök
  • Niklas Larsson

Bom Dia Portugal!


När jag packade kameraväskorna igår insåg jag att det var väldigt länge sedan jag kom iväg på en resa för att fotografera. Därför har även bloggen fått vila alldeles för länge. Visst har jag kommit iväg på några resor men de har antingen varit av privat karaktär eller för möten med våra internationella partners.

Nu gör jag dock äntligen comeback bakom kamerorna och jag tagit mig ner till Rio Maior i Portugal för att bevaka de svenska idrottarnas förläger inför OS i Rio de Janeiro.

Det började sådär igår då min flight från Stockholm till Madrid landade 30 minuter senare än planerat vilket räckte för att min väska skulle få en onödig siesta i Madrid över natten. Eftersom detta har hänt mig flera gånger tidigare så har jag alltid tillräckligt med kamerautrustning i handbagaget för att kunna jobba när jag landar utan att vara beroende av incheckat bagage. Det var dock värre med allt annat jag hade i resväskan, DVS kläder, tandborste mm. Efter ett par timmar extra på Lissabons flygplats igår kväll kunde jag ändå ratta hyrbilen mot Rio Maior med nyinköpt pollenmedicin, tandborste, tandkräm, deo och schampo mm. När jag äntligen hade checkat in på hotellet strax innan midnatt avrundade jag kvällen med att tvätta mina underkläder i handfatet med schampo som tvättmedel.

Efter några timmars sömn tog jag mig tidigt imorse till mötesplatsen jag hade kommit överens att träffa cyklisterna Emma Johansson och Saara Mustonen på. Den som är bevandrad inom idrottens värld känner säkert till att Emma är ett av våra största medaljhopp under OS i Rio de Janeiro.

Det är väldigt ovanligt att media får möjlighet att följa idrottare på den här nivån från insidan så tätt inpå OS, men jag fick idag förmånen att följa med Emma och Saara större delen av dagen. Jag fick åka med serviceteamet under hela träningspasset vilket gav en unik access till träningsbilder vi inte tidigare hade i arkivet. Jag får passa på att tacka förbundskaptenen Martin Gillebo Vestbo för möjligheten.

Här kommer några av bilderna jag tog under dagen.

22 visningar0 kommentarer
bottom of page