top of page
Sök
  • Niklas Larsson

Den följsamma vägen


Charmen med OS är att udda idrotter som man sällan annars hör talas om hamnar i rampljuset. En av dessa idrotter är judo.

Saxat från wikipedia:

Judo (kanji: 柔道 jūdō, "Den följsamma vägen") är en modern japansk kampsport skapad av Jigoro Kano ur olika jujutsustilar vid 1800-talets slut. Sporten fick sin stora spridning efter andra världskrigets slut till andra länder och är idag en olympisk sport. Målet i judo är att besegra sin motståndare genom att kasta och/eller utföra en fasthållning, ett halslås eller ett armlås. I judo förekommer det inte sparkar och slag, till skillnad från andra budoarter som karate och jujutsu, förutom i förutbestämda former i en kata. En utövare av judo kallas judoka.

Under mina år som fotograf har jag aldrig tidigare fotograferat judo så det var en helt ny upplevelse för mig när jag härom dagen fotograferade våra svenska judokas när de tränade. Vi har stora medaljchanser i grenen då Marcus Nyman är världstvåa och Martin Pacek är världsfyra.

Ett annat stort medaljhopp som har valt att lägga sina OS-förberedelser här i Rio Maior är diskuskastaren Daniel Ståhl som jag fotograferade under träning igår.

Här kommer några bilder från de senaste dagarnas jobb.

Boa noite!


32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page